Folyolu Yerden Isıtma Straforu

24-06-2024 12:44
Folyolu Yerden Isıtma Straforu

Yerden ısıtma sistemi, ısının taban altından yukarıya yükselmesi ile sağlıklı, konforlu ve ekonomik bir ısıtma sistemi olarak çok uzun yıllardır kullanılmaktadır. Bu ısıtma mekanizmalarında kurulan sistemin en önemli parçalarından birisi zemin düzeni ve yalıtımını sağlayan ısıtma straforudur. Bu konuda da son yıllarda öncelikli olarak folyolu yerden ısıtma straforu tercih edilebilmektedir. 

Folyolu yerden ısıtma straforu hava geçirmeyen bir yapıya sahip olarak, sıkıştırılmış bir zemin döşeme malzemesidir. Bu malzeme düşük bir hava geçirgenliği sağlarken, zeminde dolaşan ısının zemin altına yani yapının bir alt katına ulaşmasını engeller. Çünkü oluşan ısı bulunduğunuz alandan daha aşağı kaçış gerçekleştirdiğinde, daha fazla sarfiyat ve verim eksikliği ile istenilen kaliteyi oluşturmaz. 

Folyolu Yerden Isıtma Straforu Nasıl Kullanılır? 

Folyolu Yerden Isıtma Straforu ana mantık olarak zemine bir kaplama yapılarak ısıtma borularının düzenli ve sorunsuz bir şekilde döşenmesi için kullanılır. Ancak yerden ısıtma sistemleri geliştirilirken ısıtma köpükleri aynı zamanda zeminde bir yalıtım oluşturmak için de geliştirilmiştir. Zemine folyolu yerden ısıtma köpüğü döşenerek başlanılan sistem uygulamalarında ilk aşamada zemin yalıtımı gerçekleştirilmiş olur. 

Dansite aralıkları değişebilen ve metrekare boyutları ile tabakalar şeklinde üretimleri gerçekleştirilen vatanpor folyolu yerden ısıtma straforu ürünleri çok pratik bir kullanıma sahip çözüm odaklı malzemelerdir. Üst yapısında özel bir şekilde tasarlanmış gözenekleri ile birlikte zemine kaplandıktan sonra üzerinde kolaylıkla ısıtma boruları döşemesi de yapılabilmektedir. Yani çok iyi bir tesisat düzeni için en iyi uyumu sağlayacak şekilde kullanılabilir. 

Değişen dansite oranları bulunsa da folyolu yerden ısıtma köpüğü metrekare oranı ile satışı gerçekleştirilen ve zemin ölçülerine göre kolaylıkla temin edilerek kullanılabilen bir üründür. Kenar ve dip kısımlarda istenilen şekilde kolaylıkla kesilerek fazlalıkları alınabilen ve birbirine kolayca eklenerek arada boşluk kalmadan döşeme imkanı sunabilen bir malzemedir. En dip noktalarda ve köşelerde de kenar izolasyon bandı gibi kullanımlar ile eksiksiz bir uygulama yapılması sayesinde her alanda kullanılabilir. 

Folyolu Yerden Isıtma Straforu Avantajları Nelerdir? 

Zemin yalıtımı oluştururken yerden ısıtma sistemlerinde zemin için en ideal düzeni sağlayan folyolu yerden ısıtma straforu aynı zamanda birçok avantaja sahiptir. Örnek olarak hava geçirmez yapısı ile birlikte zeminde hava geçirgenliğini ortadan kaldırırken, aynı zamanda farklı yalıtım avantajları da sağlar. Sesin, darbenin ve ısının geçirgenliğini engelleyerek nem, yüksek ısı ve sese karşı da dayanıklı bir yalıtım imkanı ortaya çıkarmaktadır. 

Günümüzde inşaat ve ısıtma sektöründe çok önemli bir yapıya sahip olan bu ürünler, etkili bir yalıtım ile birlikte enerji transferini en iyi seviyeye çekmek için kullanılmaktadır. Çünkü ortamdaki ısının bir alt zemine geçişini engelleyecek bir yalıtım sağlarken, maksimum enerji tasarrufu ile ısıtma sistemlerinin kullanılmasına yardımcı olur. Özellikle folyolu strafor yalıtımı çok daha güçlü bir şekilde gerçekleştiren yapısı ile modern ısıtma sistemlerinin daha etkili bir hale gelmesini sağlamaktadır. 

Yalıtımı ve tasarımı çok esnek bir yapıya sahip olan folyolu strafor istenilen birçok noktada kolaylıkla montaj işlemlerine avantaj sunar. Örnek olarak apartman dairelerinde tek bir odanın dakikalar içerisinde strafor kaplamasının yapılması ve üzerinde boru döşemesinin kısa sürede tamamlanması mümkündür. Pratik kullanımı ile klips gibi malzemelere ihtiyaç duyulmadan özel folyo kaplaması boruların döşenmesini çok daha kolay bir hale getirir. 

Yaratıcı bir teknoloji ile birlikte en iyi geliştirme yolunda attığı adımlar ile bugüne gelen vatanpor folyolu yerden ısıtma straforu 26 veya 30 kg/m3 dansite gibi oranları ile 10'lu veya daha yüksek adetli paketlerde her yapı için yeterli miktarda kolaylıkla temin edilebilir. Uygulayıcı için sağladığı kolaylık ile birlikte kullanıcı için de avantajlı bir üründür. Ekonomik ve konforlu yerden ısıtma sistemi sağlarken, uzun ömürlü yapısı ile bir sulu yerden ısıtma sisteminin ömürlük kullanım sağlamasına da yardımcı olur.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.