Neden Folyolu Yerden Isıtma Straforu Kullanmalıyız? 

24-06-2024 12:44
Neden Folyolu Yerden Isıtma Straforu Kullanmalıyız? 

Sulu yerden ısıtma sistemlerinin kurulumu gerçekleştirilirken, zeminin düzenli bir şekilde uygulanabilmesi ve yalıtım amaçlı yerden ısıtma straforu kullanılır. Yerden Isıtma Straforu, sistemin temel malzemeleri arasında yer alırken; özellikle en önemli çeşitlerden birini de folyolu yerden ısıtma straforu oluşturur. Folyolu strafor, normal strafora göre belirli avantajlara sahiptir ve bu neden ile daha sık tercih edilebilir. 

Normal koşullarda sulu yerden ısıtma sistemlerinde strafor zemine döşenerek zeminde bir yalıtım elde edilir. Bu yalıtılmış zemin üzerinde ısıtma boruları güvenilir bir şekilde döşenirken, farklı parçalar kullanılır ve boruların sorunsuz bir şekilde zemini kaplaması sağlanır. Sonrasında tamamlanan sistem testlerden geçirildikten sonra herhangi bir sorun bulunmadığında zemin sistemi üzerine şap betonu dökülerek zemin yeniden kapatılır.

Uygulamada folyolu yerden ısıtma straforu kullanılması, öncelikli olarak güçlü ve dayanıklı bir kullanım özelliği sağlar. Çünkü yapılan uygulama üzerine dökülen şap betonu yerden ısıtma köpüğünün ömrünü kısaltabilir ve bir süre sonrasında erimesine neden olabilir. Ancak folyolu köpükler üzerinde bulunan folyo kaplama ile birlikte şap betonuna karşı çok daha uzun ömürlü ve dayanıklı bir sonuç sağlar. 

Folyolu Yerden Isıtma Straforu Daha Uzun Ömürlü 

Son yıllarda sulu yerden ısıtma sistemlerinde folyolu yerden ısıtma straforu özellikle daha uzun ömürlü bir kullanım avantajı sağladığı için tercih ediliyor. Bu anlamda giderek daha fazla yaygınlaşırken, hem Türkiye'de hem de dünyanın birçok ülkesinde yerden ısıtma sistemlerinde öncelikli olarak tercih ediliyor. Çünkü belirli bir ömre sahip olan sulu yerden ısıtma sistemlerinde özellikle daha uzun ömürlü strafor, uygulamanın tekrarlanmadan neredeyse bir yapının ömrü ile beraber kullanılmasına yardımcı oluyor. 

Önemli avantajlardan birini de folyolu yerden ısıtma straforu ile elde edilen ısı verimliliği oluşturuyor. Çünkü bu tip ısıtma sistemlerinde en önemli ayrıntı daha düşük enerji sarfiyatı ile daha yüksek ısı verimliliği elde edilmesidir. Bu başarıyı elde edebilmek için de en iyi malzemeleri kullanarak uygulama gerçekleştirmek gerekir. En yüksek ısıtma gücü noktasında da folyolu strafor en yüksek verime destek veren ürünler arasında yer alır. 

Son yıllarda ısıtma açısından geliştirilen birçok farklı teknoloji değişen sistemler ortaya koyarken, bu sistemlerde özellikle yalıtımın çok önemli bir değeri bulunuyor. Çünkü yalıtım ortamda oluşturulan ısının ortamda daha uzun süreli var olmasına yardımcı oluyor. Aynı zamanda da dış ortam ısı koşullarının iç ortamı daha az etkilemesini sağlıyor. Bu çerçevede zeminden ısıtma gerçekleştirilen sistemlerde de folyolu yerde ısıtma köpüğü en önemli teknolojilerden biri olarak daha başarılı bir verim ile kullanım ve uzun ömürlü bir sonuç ortaya koyuyor. 

Esnek Uygulama İçin Folyolu Yerden Isıtma Straforu

Herhangi bir sistem içerisinde herhangi bir malzemenin kullanımındaki temel amaçlardan birisi kullanımı fonksiyonel ve faydalı hale getirmektir. Bu anlamda folyolu yerden ısıtma straforu fonksiyonel yapısı ile önemli faydalar sağlayan bir üründür. Zeminde oluşturduğu ısı yalıtımı ile birlikte aynı zamanda çok pratik bir uygulama avantajına sahip olduğu için tercih edilebilir. 

Bilhassa uygulayıcı açısından düşünüldüğünde folyolu yerden ısıtma straforu daha ince yapısı ile zemin yüksekliğine bağlı olarak farklı yapılarda avantajlı bir şekilde tercih edilebilir. Pratik bir uygulamada birbirine kolaylıkla monte olan ısıtma straforu parçaları aralarında boşluk bırakmadan zemin döşemesini kolaylaştırarak ve zemin betonuna dayanarak kullanım oluşturur. 

Elbette fonksiyonel yapısı karşılığında da folyolu yerden ısıtma köpüğü ekonomik bir yapı ile metrekare ölçüleri ile 30 dansite veya farklı teknik özelliklerde tercih edilebilir. Strafor sulu yerden ısıtma sistemlerinde mutlak şekilde kullanılması gereken bir parçadır. Fakat sistemi daha dayanıklı, uzun ömürlü ve yalıtımını daha güçlü bir hale getirmek için folyolu strafor öncelikli bir tercih olarak görülebilir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.